Универзитет у Београду - Православни богословски факултет

Блог


ДОГАЂАЈИ

Шахисти "Богослова" у Премијер лиги

15. новембар 2019.

Ових дана Шаховски клуб "Богослов" пласирао се из Квалитетне у Премијер лигу Београда што представља велики спортски успех.

Шаховски клуб "Богослов" је основан на Православном богословском факултету пре 24 година. Чланови су студенти и професори факултета, службеници Патријаршије и пријатељи Цркве и Факултета.

Активност шахиста "Богослова" није само спортска. Вест о оснивању црквеног и факултетског клуба изазвала је интересовање међу шахистима Београда и Србије. Многи су нам прилазили и распитивали се за разне верске и црквене проблеме. Неколико велемајстора се крстило са својим породицама, а неки су се вратили Светом причешћу, молитвама и празновању крсних слава.

Већ у првим годинама постојања могућност мисионарења кроз шаховски клуб препознали су неки епископи и свештеници ширих схватања, па су нам помагали материјално и својом подршком. Декани нашег Факултета су нас увек помагали као и старешине неких београдских цркава, којима срдачно захваљујемо.

Ове године шахисти „Богослова“ су победили свих 11 екипа у Квалитетној лиги и пласирали су се испред великих предузећа, као што су Политика, ГСП, Телеоптик и др.

Обавезе у Премијер лиги су веће. Зато се надамо да ће наши епископи, свештеници и пријатељи Цркве наставити да помажу шахистима "Богослова".

Протојереј-ставрофор др Драган Милин