ОГЛАСНА ТАБЛА


Обавештења18. 3. 2019.

Извештај Комисије за оцену испуњености услова за избор Саве Миловановића у звање истраживач-приправник


15. 3. 2019.

Одлуке о расписивању огласа за прикупљање писмених понуда за давање у закуп станова у зградама у Ул. Влајковићева бр 5 и Ул. Теразије 39.


4. 3. 2019.

Јавна набавка електричне енергије


14. 2. 2019.

Избор др Ромила Кнежевића у научно звање научни сарадник


25. 1. 2019.

Реферат комисије за избор у звање ванредног професора за ужу научну област Практично богословље


Студијско-поклоничко путовање светињама Косова и Метохије

Са благословом Његовог Преосвештенства г. Игнатија, декана Православног богословског факултета, Студентски парламент ПБФ уз сарадњу наставног особља организује студијско-поклоничко путовање светињама Косова и Метохије.18. 1. 2019.

Избор у звање редовног професора за ужу научну област Библистика


17. 1. 2019.

Избор у звање ванредног професора за ужу научну област Систематска теологија


25. 12. 2018.

Конкурс за доделу стипендија студентима високих верских школа


17. 12. 2018.

Међународни научни скуп ”Осам векова аутокефалије Српске Православне Цркве (1219-2019): историјско, богословско и културно наслеђе”


14. 12. 2018.

Докторска дисертација Александра Милојкова


14. 12. 2018.

Конкурс за стипендирање студената завршних година основних и мастер академских студија


5. 12. 2018.

Конкурси на Православном богословском факултету

1. Редовни професор за ужу научну област Библистика / Тежиште истраживања Свето Писмо Новог Завета, са пуним радним временом

2. Ванредни професор за ужу научну област Практично богословље / Тежиште истраживања: канонско право и хришћанска социологија, са пуним радним временом

3. Ванредни професор за ужу научну област Систематска теологија, са пуним радним временом


29. 11. 2018.

Докторска дисертација Милана Бандобранског


16. 11. 2018.

Конкурс за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића


13. 11. 2018.

Докторска дисертација Љиљане Јовановић


10. 10. 2018.

Обавештење продекана за финансије доц. др Златка Матића

Продекан за финансије, протођ. доц. др Златко Матић, обавештава студенте да све своје писане молбе (као и сву одговарајућу пратећу документацију) упућене њему, достављају преко секретарице декана.


13. 9. 2018.

Конкурс за избор студената за мобилност у оквиру програма Ерасмус+ у трајању од 1 семестра


12. 9. 2018.

Универзитетска награда за богословско дело

Награда задужбине Веселина Лучића, која делује при Универзитету у Београду, за најбоље научно остварење наставника и сарадника објављено у 2017. години, за монографију Руски путеви српског богословља, Школовање Срба на руским духовним академијама 1849-1917, уручена је 11. септембра 2018. године др Владиславу Пузовићу, ванредном професору Православног богословског факултета Универзитета у Београду, у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду.

Савет Универзитета у Београду установио је одлуком од 28. фебруара 2018. године Дан задужбинара Универзитета у Београду, са циљем да се изрази захвалност и поштовање доброчинитељима који су Универзитету завештали своју имовину или даровали значајну донацију. Овај дан је први пут обележен 11. септембра 2018. године. У оквиру свечаности додељене су награде и стипендије наставницима и студентима Универзитета у Београду.

На почетку свечане доделе награда, скупу се обратио ректор Универзитета у Београду академик Владимир Бумбаширевић, а потом је проректор за наставу проф. др Живан Лазовић казао да се установљењем Дана задужбинара одаје захвалност великим именима фондација и задужбинарства као што су капетан Миша Анастасијевић, Лука Ћеловић Требињац, чланови краљевских породица и многи други из периода задужбинарства пре Другог светског рата. -Задужбинарство је незаобилазни део историје Универзитета у Београду, поручио је др Лазовић.

Одлуку о додељивању Награде задужбине Веселина Лучића образложио је проректор Универзитета у Београду проф. др Живослав Тешић и члан жирија за избор најбољег научног остварења наставника и сарадника објављеног у 2017. години.

Ову награду проф. Пузовићу је доделио жири у саставу: академик Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду; проф. др Живослав Тешић, проректор Универзитета; академик Милан Дамјановић, проф. Физичког факултета; др Слађана Денковић, проф. Факултета организационих наука, и академик Миодраг Марковић, проф. Философског факултета.

У образложењу одлуке је, између осталог, истакнуто: -Предмет монографије др Владислава Пузовића представља истраживање историјског тока и богословског значаја школовања Срба на дореволуционарним духовним академијама у другој половини 19. и почетком 20. века. Аутор на једноставан и оригиналан начин прати кључне аспекте образовања Срба на Кијевској, Московској и Санкт-Петербуршкој духовној академији.

После пријема високог одликовања проф. др Владислав Пузовић је казао: -Господине Ректоре, драги гости, уважене колеге, желео бих да искажем своју захвалност Одбору Задужбине Веселина Лучића, за признање које ми је доделио. Ово признање за мене много значи - не само као признање за претходни рад, него и подстицај за будући рад. Такође, желео бих да кажем да ми је искрено драго што награду делим са колегиницом са Математичког факултета. Сматрам да је један од предуслова за напредак нашег Универзитета да се природне и друштвене науке равномерно и равноправно развијају и да је то најбољи пут да наш Универзитет постиже добре резултате.

Ову награду не доживљавам искључиво као личну награду, већ као награду за факултет са којег долазим, за Православни богословски факултет, који је током деценија друге половине двадесетог века био изопштен из универзитетске заједнице. Награду Веселина Лучића доживљавам као једну од пуних потврда повратка нашег Богословског факултета у универзитетску заједницу.

На истој свечаности је награђена и Марина Ћакић као најбољи студент Православног богословског факултета.

Извор: СПЦ


13. 7. 2018 (Измене 4. и 7. 9. 2018)

Магистарска теза Миломира Радића


30. 8. 2018.

Конкурс за награду „Доситејево златно перо"

Задужбина „Доситеј Обрадовић" објављује конкурс за награду „Доситејево златно перо" за најбоље објављене радове младих аутора до 40 година, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – есеј, басна, путопис, кратка прича.


26. 8. 2018.

Издање Православног богословског факултета и Службеног гласника проглашено за најбоље научно остварење Универзитета у Београду

Одбор Задужбине Веселина Лучића, која делује при Универзитету у Београду, а на предлог стручног жирија, донео је одлуку да за најбоља научна остварења наставника и сарадника Универзитета у Београду, објављена током 2017. године, прогласи монографију Руски путеви српског богословља. Школовање Срба на руским духовним академијама 1849-1917 аутора др Владислава Пузовића, ванредног професора Православног богословског факултета Универзитета у Београду и чланак Four-dimensional CR submanifolds of the sphere S6 (1) with two-dimensional nullity distribution аутора др Мирославе Антић, ванредног професора Математичког факултета Универзитета у Београду. Додела награда обавиће се у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду 11. септембра 2018. године.

У образложењу одлуке истакнуто је: „Жири је констатовао да су сви пристигли радови врло високог квалитета, али је међу њима издвојио монографију Руски путеви српског богословља. Школовање Срба на руским духовним академијама 1849-1917, др Владислава Пузовића, ванредног професора Универзитета у Београду – Православног богословског факултета и чланак Four-dimensional CR submanifolds of the sphere S6 (1) with two-dimensional nullity distribution др Мирославе Антић ванредног професора Универзитета у Београду – Математичког факултета. Предмет монографије др Владислава Пузовића представља истраживање историјског тока и богословског значаја школовања Срба на дореволуционим руским духовним академијама у другој половини 19. и почетком 20. века. Аутор на једноставан и оригиналан начин прати кључне аспекте образовања Срба на Кијевској, Московској и Санкт-Петербуршкој духовној академији.“


13. 7. 2018.

Докторска дисертација Живка Илића


11. 7. 2018.

Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2019. години


7. 5. 2018.

Докторска дисертација Слободана Јаковљевића


17. 4. 2018.

Докторска дисертација Бориса Милинковића


27. 11. 2017.

Хуманитарна акција "Сви за Анастасију"

Сви за Анастасију је хуманитарна акција покренута од стране ученичког парламента Земунске гимназије. Анастасија Гавриловић је бивша ученица Земунске гимназије, која се нашла у тешком здравственом стању. Дијагностикована јој је леукемија. Отишла је на тестирање у Турску. Утврђено је да је потребно да се изврши операција коштане сржи. Њеној породици је било потребно 90000 евра. Уз помоћ девете (110000дин), пете (60000дин), седме (20000дин) и филолошке гимназије (20000дин) као и основне школе ,,Светозар Милетић,, (90000дин), успели смо да сакупимо приходе за Анастасијино лечење. Сама Земунска је показала колико смо сложни и сакупили смо 277000 динара. Организовали смо биоскоп, представу и журку. Ступили смо у контакт са турским конзулом који је издејствовао да Анастасија и њена породица добију бесплатан боравак. Сарађивали смо и са Делијама и отишли смо на прикупљање донација на њиховој утакмици. Још једном смо показали колико смо јачи заједно и колико је Земунска спремна да помогне.

Молимо посетите ову страницу.


20. 10. 2017.

Марко Шукунда - докторска дисертација


13. 10. 2017.

Eduroam - обавештење о доступности

Eduroam мрежа поново је доступна за све уређаје. Неопходно је уклонити претходна подешавања и инсталисати нова помоћу софтвера са веб странице: https://cat.eduroam.org/?idp=469


9. 6. 2017.

Одлуке са Светог и Великог Сабора Православне Цркве

Његово Преосвештенство Епископ западноамерички проф. др Максим дарује свим студентима факултета по примерак књиге Одлуке са Светог и Великог Сабора Православне Цркве. Студенти могу да преузму свој примерак у факултетској књижари. Приликом преузимања понети са собом индекс.


31. 1. 2017.

Важно обавештење о коришћењу Академске мреже Србије

Коришћење Torrent сервиса за недозвољено преузимање садржаја са Интернета (што укључује и сервисе за online гледање филмова), који подлежу ауторским правима, директно повређује ауторска права према међународним прописима и прописима Републике Србије, због начина на који Torrent функционише. Сваки корисник Академске мреже Србије, који мрежу користи на недозвољен начин, веома брзо може бити идентификован.

На основу пријаве од стране Paramount Pictures Corporation, упућене седишту Академске мреже Србије, поново смо имали проблеме због неовлашћеног преузимања филмова.

Молимо све кориснике, студенте и запослене, да због своје савести и сигурности, али и због угледа Православног богословског факултета, не стварају проблеме недозвољеним активностима у Академској мрежи Србије.


26. 12. 2016.

Хуманитарна акција студентског часописа Логос

Марко Марковић (28) из Ивањице болује од Хочкинове болести (малигно обољење лимфоцитног ткива) још од 2008. године. Потребно му је бар осам терапија у болници Нова Вита у Београду да би његово лечење имало ефекта. Цена једне терапије је 10,5 хиљада еура.

Редакција часописа ЛОГОС се укључила у акцију. Позивамо вас да и ви допринесете истој колико сте у могућности било уплатом на жиро рачун или путем SMS-a, такође и да се придружите нашим молитвама за брз опоравак нашег брата Марка.

Хуманитарна акција

Студентска служба4. 2. 2019.

Измењен распоред предавања из Патрологије 2 за Катихетски смер у фебруару 2019.


4. 2. 2019.

Обавештење проф. др Предрага Драгутиновића

Проф. др Предраг Драгутиновић у петак 8. фебруара неће држати наставу и консултације услед службеног одсуства.


4. 2. 2019.

Обавештење Центра за развој каријере

ЦзРК пита студенте: Шта вам је потребно за успешно сналажење на тржишту рада?

Универзитетски центар за развој каријере организује истраживање које треба да одговори на питање: Шта је студентима потребно за успешно сналажење на тржишту рада? Сви студенти позивају се да попуне УПИТНИК и при томе искажу своје мишљење и потребе у вези са сналажењем на тржишту рада, истакну проблеме, предложе решења. Рок за попуњавање је 17. фебруар 2019. у поноћ. С обзиром на то да се ситуација на тржишту рада константно и брзо мења, Центар се труди да системским приступом прати те промене и делује у складу са њима. На основу резултата истраживања, биће усавршени стари и конципирани нови ЦзРК програми за унапређење запошљивости. Извештај о резултатима биће објављен на сајту Центра 1. априла 2019.


25. 1. 2019.

Списак за доделу диплома на дан Светог Саве


24. 4. 2018.

Вредновање квалитета и услова студирања и педагошког рада наставника и сарадника

Молимо студенте да искористе могућност вредновања квалитета и услова студирања и педагошког рада наставника и сарадника путем електронског анкетирања до ког се долази логовањем на студентски веб сервис.

Приступ студентском сервису врши се са насловне стране сајта факултета, док се приступ формуларима за попуњавање врши са насловне стране сваког студентског налога. Процес попуњавања и обрадe резултата анкета обавља се у складу са потребном регулативом на Универзитету. Од студената се очекује да ради себе и свог факултета одговоре на постављена питања.

Анонимност је потпуно обезбеђена - примењени софтвер не врши повезивање идентификационих података студената са подацима унетим у електронски формулар.


21. 12. 2017.

Обавештење Катедре за Свето Писмо Старог Завета

Студенти који су слушали предмет Старозаветна историја и егзегеза по старом програму спојено (пре ступања новог програма у академској 2014/5) и који су остали на старом програму, предмет полажу као и раније спојено са предиспитним обавезама и тестом. Више информација видети на следећем линку или се обратити асс. Д. Михајловићу. Пријава испита је на студентској служби путем папирне пријаве. Студенти који су слушали предмет по старом, а који су у међувремену прешли на нови програм предмет полажу одвојено као Старозаветна историја (проф. Р. Кубат/асс. Н.Божовић) и Старозаветна егзегеза (проф. Р. Кубат/асс. Д. Михајловић), пријављује се путем електронског индекса, а више информација на овом линку.


27. 6. 2017.

Увод у богословље - диференцијални испит

Проф др Предраг Петровић обавештава кандидате који полажу диференцијални испит из Увода у богословље да је поступак полагања испита исти као и за студенте на основним студијама који слушају тај предмет (од пријаве испита до оцењивања) сем у томе што нису у обавези да испуњавају предиспитне обавезе.


30. 8. 2016.

Обавештење о пријави испита

Обавештавају се студенти да ће се од септембарског рока, по истеку датума за пријаву испита (10. 9. 2016), плаћати накнада за закаснелу пријаву испита 500 дин. на жиро рачун факултета 840-2046666-36 (погледати трошковник тачка 4).


26. 2. 2015.

Обавештење за самофинансирајуће студенте

Подсећају се самофинансирајући студенти да су дужни да редовно измирују своја дуговања за школарину. У складу са тим, пријављивање испита за поменуте студенте биће могуће само на шалтеру студентске службе ради контроле динамике плаћања школарине.

Кратке информације


* Студентска служба одређена обавештења доставља искључиво преко студентског сервиса.