Универзитет у Београду - Православни богословски факултет

Блог


ДОГАЂАЈИ

Прва међуфакултетска конференција студената Универзитета у Београду

10. децембар 2016.

Дана 10.12. на нашем факултету одржана је Прва међуфакултетска конференција на тему „Здравље – изазови савременог друштва“. Будући да сарадња између појединих факултета Универзитета у Београду није интензивна, нарочито између факултета природно-математичких и друштвено-хуманистичких наука, Студентски парламент Православног богословског факултета одлучио је да направи пионирски подухват на овом пољу. Тема здравља једна је од фундаменталних када је реч о вишеструком приступу анализи човека. Иако се подела на тело, душу и дух увек може проблематизовати, можда она ипак најбоље изражава комплексност и ширину теме ове конференције, као и изазов пред којим су се наши излагачи налазили. Учесници Прве међуфакултетске конференције су били, поред факултета домаћина, докторант г. Јована Милић, представник Медицинског факултета и четири студенткиње на завршној години основних студија на Филозофском факултету (Катедра за психологију): г. Теодора Вулетић, г. Софија Тркуља, г. Александра Лелек и г. Ана Иванов. Представници ПБФ-а били су: г. Бранислав Ивић, студент треће године основних студија и г. Вук Вукчевић, апсолвент.

Прва међуфакултетска конференција студената Универзитета у Београду

У друштву све бржег темпа живота чија је главна карактеристика реч пост: постмодерна, постапокалипса, постепистемолошки, постистина и сл, савремени човек налази се пред новим питањима и проблемима. Реализација овог сусрета јесте последица освешћености о оваквом стању, а циљ истог је да академске дисциплине ово схвате као изазов са којим је најлакше суочити се кроз сарадњу са другим дисциплинама.

Прва међуфакултетска конференција студената Универзитета у Београду

Сматрамо да је конференција омогућила учесницима и посетиоцима исте једну целовитију слику и ширу перспективу сагледавања положаја и потреба савременог човека, као и важан корак у циљу унапређења сарадње у оквиру нашег Универзитета и прилика да се подигне свест младих академских грађана о релевантним питањима данашњице.

Марина Ћакић

Прва међуфакултетска конференција студената Универзитета у Београду