Универзитет у Београду - Православни богословски факултет

Блог


ДОГАЂАЈИ

Посета професора Иоана Моге Православном богословском факултету у Београду

11. март 2016.

У оквиру CEEPUS програма, наш факултет је имао част да буде домаћин и угости професора др Иоана Могу у периоду од 7-11 марта 2016. године, предавача на Католичком богословском факултету у Бечу.

Професор др Иоан Мога Професор др Иоан Мога

Овај православни свештеник је имао динамичан животни пут. Рођен је у Румунији, а последњих 16 година живи у иностранству. Основне студије теологије је завршио на Минхенском универзитету, где је и докторирао на катедри за систематску теологију код проф. др Атанасија Влетсиса 2009. године.

Докторску тему „Црква као невеста Христова између крста и Парусиje. Еклисиологија, Ханс Урс Фон Балтазара из православне перспективе“ одбранио је са највишром оценом Summa cum laude.

Од 2010. године живи у Бечу, где је предавач на катедри за еклисиологију, патрологију и екуменску теологију.

На нашем факултету је одржао три предавања. Два су била биоетичке природе и насловљена су као „Антрополошки изазови неурологије из православне перспективе“. Први део је био о детерминисаности и неуронском моделирању, док је други део говорио о телу и субјективности. Наслов трећег предавања је гласио „Секуларизација и уметност мисионарског дијалога“.

На крају предавања студенти су имали прилику да дискутују и постављају питања, а професор Мога је био стрпљив и са пастирском бригом је свакоме посветио пажњу.

Професор др Иоан Мога

Професор др Иоан Мога